čtvrtek 28. srpna 2014

Poslední měsíc prázdnin a velké změny před námi

zdroj: weheartit.com/karola250491
Měla jsem takový pocit, že nemůžu publikovat tři články o knihách za sebou, takže trochu měním kurz. I když jsem vážně měla chuť a další článek o knihách zas bude! A tak padla volba na druhé téma, o kterém píšu často, a to je můj život. Jestli si vzpomínáte minulý článek, padlo tam několik podstatných věcí - je mi 22 let, potkala jsem pana Božského, jedeme do Slovinska, plánuju další super akce. Tak popořádku...


Slovinsko


Slovinsko je nádherná země, s takovou přírodou, kterou jsem ještě nikdy neviděla. 9 hodin nám trvalo, než jsme s mužem dojeli do Lublaně, hlavního města, ale bylo to skoro bez komplikací. Celý ten týden byl moc fajn, hodně jsme jedli, po večerech koukali na mnoho filmů a přes den šplhali do kopců na hrady, nebo se courali po městě.

Sice mě město nenadchlo po historické stránce tolik, jako jsem čekala, ale atmosféra byla úžasná. Každý Slovinec umí perfektně anglicky, což je záviděnihodný a vypovídá to hodně o úrovni jazykového vzdělání. Pokud milujete různé přírodní zajímavosti (největší jeskyně v celé Evropě, hrad zasazen do skály, vodopády), určitě nad dovolenou ve Slovinsku přemýšlejte. 

Být ale týden s někým, prakticky 24 hodin denně, bez možnosti úniku, to je vždycky záhul. Můj muž vydržel hodně, nerozešli jsme se, takže je všechno v pořádku, ale sluníčková dovolená to rozhodně nebyla. Ani počasím, ani náladou. Jenže já mám takový problém se všemi lidmi, se kterými o samotě trávím mnoho dní. Mám ráda svoje soukromí a prostor, a když se mi ho hodně dlouho nedostává, začnu být fakt hnusná a hádavá. Máte to někdo podobně?


Koncert Jamese Arthura


Než mě po pěti letech bez nemoci skolila angína, stihla jsem navštívit koncert Jamese Arthura s mojí nejmilejší. Obě ho bezmezně milujeme, a tak jsme se milerády vydaly do Prahy, abychom ho viděly naživo. Byla to hodně super akce - James je charismatickej sympaťák. Sice první laťku všech koncertů, na kterých jsem kdy byla, drží Bastille, ale James byl hned v závěsu. Chtělo se mi z něj fakt odmlít, jak božsky vypadal! :-D

Hlavně si pusťte tuhle písničku!!!

Těšte se ale na další reporty, protože pro nás s nejmilejší to bude koncertní podzím!

zdroj: weheartit.com/Muffinsam92

Kolejní život v Prahe!


I když se s nejmilejší naše školní cesta rozdělí, poprvé v životě budeme studovat jiný obor na jiné fakultě, nemůžeme bez sebe v reálném životě být. To by bylo nepředstavitelný a nešlo to. Nový školní rok tak zahájíme ve společném pokojíčku v jedné z pražských kolejí a už teď plánujeme, do jaké barvy budeme ladit všechny doplňky! :-D Nesmírně se na to těším, protože jsme spolu bydlely naposledy v prváku na bakaláři. Kolejní život je vždycky hrozně zábavnej, a já už se nemůžu dočkat, jak budeme společně vařit a koukat na filmy.

Návštěva v Googlu


Po pracovní stránce se v mém životě nic moc nedělo, až do tohoto víkendu, který jsem strávila v pražském sídle Googlu. Neptejte se mě, jak jsem se tam dostala, to je moc dlouhý příběh, ani co jsem tam dělala, to vám stejně nemůžu říct. Nejdřív tak za měsíc! Pointou je, že takový nádherný prostory pro práci jsem ještě nikdy neviděla a už asi nikdy neuvidím.

Pracovat v takové firmě je prostě něco nadpozemskýho. Už jenom to, že jsme byli v posledním patře mrakodrapu, v prosklené školící místnosti a viděli na celou Prahu - to je prostě atmosféra, ve které se učíte něco nového hrozně rádi. Asi nemusím zmiňovat catering nebo nadupané počítače a projektory, to je jasný. 

Nový školní rok


Ještě měsíc se můžu "flákat", protože můj nový školní rok začíná až na konci září. Na fakultu sociálních věd UK, která stojí na Smetanově nábřeží, těsně vedle Národního divadla, jedu ale už za týden, na zápis. Nehorázně se těším a bojím zároveň, nevím, co mám čekat. Děsím se rozvrhu a zároveň je mi všechno tak nějak jedno. Zvykám si, že hodně z mého života se teď bude odvíjet v hlavním městě ČR, které jsem donedávna nenáviděla, ale postupně si ho čím dál víc zamilovávám

Jak se máte vy a jak užíváte posledních týdnů prázdnin?

8 komentářů:

  1. Viděla jsem fotku z googlu, doufám, že nám pak povíš, o co se jednalo. A bylo to jen školení, nebo už je to i nová práce?? Jááj, jsem ani nevěděla, že nebudete studovat to stejný... Taková nerozlučná dvojka =)

    OdpovědětVymazat
  2. No hele s těma knihovýma "shitama" v Praze máš pravdu- tenhle týden jsem právě kvůli tomu Tagu dávala v metru pozor a fakt jako děs :D Ale dřív jsem díky nim objevila skandinávské detektivky, Joa Nesba apod :)

    Jinak pražský koleje jsou fakt děs, zaseklý někdy v 70.letech... ty krásný koleje dostávají zahraniční studenti, bohužel :( Ale tak třeba to tak hrozný nebude :D Každopádně vám přeju, ať se vám v Praze líbí, hezky studuje a ať vám ten elán vydrží :D (Já jsem doma 2 měsíce a už totálně nenávidím metro a miliardu lidí- turistů všude, zlatá klidná Olomouc :D )

    A jo, kanceláře v bussiness zónách ve výškových budovách jsou super, taky se mi to strašně líbí, když je to hezky prosklený a minimalistický :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak nějak jsem čekala, že z toho Slovinska přijedeš nadšenější:) Taky to mívám tak, že jsem po nějaké době na své okolí po nějaké době ponorky zlejší, ale snažím se na tom více pracovat. A hlavně jsem hrozná, když se nestíhá časový plán, což se mnohdy na dovolených stává...

    OdpovědětVymazat
  4. V Slovinsku som nikdy nebola a tiež som nikdy nepremýšľala o ceste do tejto krajiny. Ale keď vravíš ako je tam krásna príroda, zrovna som dostala chuť sa tam pozrieť :) A áno, som ti veľmi podobná v tom, že potrebujem k životu svoj vlastný priestor, bez ktorého neviem žiť a dokážem byť pekne hnusná :D
    Ja som nikdy nezažila ten pocit bývať na koleji. Ale viem si predstaviť bývať s blízkou kamarátkou. To by sa mi páčilo, takže chápem tvoje nadšenie a radosť.
    Mňa tiež čaká škola až na konci septembra, takže si chcem ešte užiť voľna :) A aj tebe prajem ešte krásne voľné dni, užívaj si ich.

    OdpovědětVymazat
  5. Paaani. Rada bych taky na nejaky takovy vylet. I treba do toho Slovinska. Kamkoliv do zahranici. Strasne me laka poznat jnou kulturu. :)
    James? Teeda. Ja ho uplne nemiluju, ale taky bych ho videla rada.
    A ten Google? Ooo. Podle popisu uplne lituju, ze ja se tam nedostanu.
    Jee, uplne si pamatuju muj rok na koleji. :)
    Moc hezky clanek. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Přeji hodně štěstí na nové škole :*

    OdpovědětVymazat
  7. Občas to mám v podobně, potřebuju svůj klid a prostor a obzvlášť mi to vadí, když se musím někomu ve velkém podřizovat. Bydlím s přítelem, ale i tak máme každý dost času pro sebe. Od Jamese pár písniček znám, ale asi to není tak moc abych šla na koncert v tomhle u mě vedou spíš české kapely. Jinak přeju hodně štěstí v Praze, snad už si to tam s Pistácii užíváte a nejdete si po krku :) Fakulta vedle národního to zní tak poeticky. Prahu závidím jen pro ty kulturní události, ale jinak bych se tam zbláznila.

    OdpovědětVymazat