čtvrtek 24. července 2014

Svět se točí a já s ním. Dnes dvaadvacítkou

V mém životě se událo tolik věcí, jako za několik měsíců dopředu. A píšu je až teď, protože pod tíhou krásného počasí a nových aktivit nebyl čas. A vlastně ani chuť - znáte to.


Pan božský


A co je tím nejpálivějším? Růžové brýle a Pan božský. Jeden z mých minulých článků o jeho hledání byl pomyslnou tečkou. Tečkou po hledání, protože jsem ho našla (btw: v tom článku jsem ho dokonce zmínila). Až teď vidím, jak jsou začátky ve vztahu vlastně nejkrásnější. Poznávání toho druhého. Každou chvíli přicházíme na nové věci, které nás spojují a nestačíme se divit, kolik máme společného. Tak moc se liší od mých minulých vztahů, a zároveň tak moc jsou jeho vlastnosti podobné tomu, co ve vztazích vždycky hledám. Nestačím se nabažit jednoho večera a už přichází další, daleko lepší než ty ostatní. A tak furt dokola.

Sami si dobře spočítáte, že spolu nejsme nijak dlouho. Ale náš vztah se posunuje mílovými kroky. Tak rychle a daleko, že to až není možné.


Dovolená


Protože jedeme na dovolenou. Pozítří. Na týden. Po ani ne třech měsících spolu.

Stane se. 

zdroj: weheartit.com/LoveSlovenia
Nejezdí se spolu na dovolenou až po nějaký delší době? Až když toho druhého bezpečně znáte jako své vlastní boty? Mám pocit, že jsme se naprosto ve všech ohledech vykašlali na věci, které by se měli očekávat a jedeme si svoje tempo, který je ale naprosto závratný. Nestačím ani přemýšlet o tom, jestli je to dobře nebo špatně, protože hrozně moc letíme. Spíš ale dobře.

Jedeme do Slovinska. Můj muž mi totiž řekl, ať si vyberu destinaci. Společnými silami a nápady jsme kápli na tuhle božskou zemi, o které nikdo nic neví. A až přijedu, třeba vám o ní něco napíšu. Už teď vím, že to tam bude úchvatné.

S nejmilejší


Určitě musím zmínit dovolenou s mojí nejmilejší. Rozhodně nebyla první a tyhle prázdniny nebude ani poslední. Byly jsme spolu ve slovenských termálech a moc si to užily, i když počasí mohlo být ještě o fous lepší. Byla to taková až moc nádherná idyla, kdy jsem vůbec nemyslela na nic z reality a nechávala myšlenky plout do ztracena. Strašně moc mi to prospělo.

A s nejmilejší rozhodně nekončíme. V srpnu máme na každý víkend naplánováno něco jiného, a já už se nemůžu dočkat. Tyhle prázdniny budou prostě nejlepší v mém životě. Cítím to.

Shakespearovské slavnosti


Další božský nápad, kam vyrazit na rande. A hned dvakrát. Nevím, kdy se mnou šel nějaký kluk tak nadšeně do divadla. A taky nevím, jestli můj současný muž nadšení nepředstíral. :-D Ale řekla bych, že snad ne. Viděli jsme komedii Sen noci svatojánské a tragédii Richard III. Obojí více než skvělé, a jestli máte Prahu v blízkosti svého bydliště, neváhejte. I když jsem se koukala, že se hraje i v jiných městech, než jen v naší hlavní metropoli.

Komedie mě asi obecně baví víc, u Richarda jsem se tak neodreagovala. Spíš jsem pozorně sledovala děj, aby mi neunikla žádná zápletka a abych se neztrácela v postavách. Magické prostory hradu v noci však nahrávaly nádherné a neopakovatelné atmosféře. Stáli jsme s mužem na vyhlídce, a já mu byla schopná přesně ukázat, kde mám fakultu. Ta je totiž přímo vedle Národního divadla. To se bude studovat!

zdroj: weheartit.com/shriyassparkle

Dvaadvacítka


Zrovna dneska jsem se narodila, a to před dvaadvaceti lety. Žádná organizovaná oslava asi nebude, ale jsem si jistá, že mí nejbližší to se mnou zapijou náležitě. Tenhle rok je snad mým prvním v životě, kdy vůbec nekoukám na datum, jak čas prostě letí. Vím, že mám narozeniny ve čtvrtek, ale před pár dny jsem ani neregistrovala, že už je po 20. červenci.

Je až neskutečný, že jsem v jednadvaceti získala titul Bc., a že v čerstvých dvaadvaceti nastoupím na studium Mgr.

Mí nejmilejší se však s dárky letos překonávali. Všichni se snad dohodli, že mi udělají neopakovatelné narozeniny a dají mi věci, které si snad ani nezasloužím. Muž si nasadil nejvyšší laťku, jakou mohl. Vždycky jsem od chlapa chtěla dostat něco podobného, o čem mluvím nepřetržitě už roky. A teď to mám. Dostala jsem ručník, ale ne ledajaký. Ten nejkrásnější s logem Wimbledonu z oficiální kolekce. Mohla bych si přát víc?

A nejmilejší jako vždy vůbec nešetřila, a zahrnula mě milionem věcí. Mezi nimi třeba šátek s Marylin Monroe, krásný pořadač na platební nebo slevové karty, krásný peříčkový náhrdelník, záložka nebo prostě jen fotka nás dvou. 

A záměrně sem dám tuhle švihlou písničku, kterou jsme poslouchaly na narozeninové oslavě mé nejmilejší. Zároveň ji nenávidím a miluju, nedokážu si vybrat! Teď je prostě synonymem tohohle léta.


Tak snad jste si dnešní den užili. Byl to můj den.



7 komentářů:

  1. To ma podrž, stále sa neprestávam usmievať, tento článok má v sebe toľko pozitívnej energie, že to ani nie je možné. Hneď si mi ním spríjemnila celý deň, týždeň... :) S menším oneskorením ti chcem zaželať všetko len to najlepšie k narodeninám, dúfam, že si ih poriadne oslávila a zapila :) Uži si dovolenku a všetko krásne čo ťa ešte čaká!

    OdpovědětVymazat
  2. Já myslím, že k té první části naprosto sedí- KDYŽ MILUJEŠ, NENÍ CO ŘEŠIT! Všechny předsudky hoď za hlavu a nech tomu volný průběh. Každý to má ve vztahu jinak. Mám z tebe radost. Zdá se, že přes všechny ty chmury, pocity osamění a hledání jsi konečně na vrcholu:). Titul, muž, přijetí na Mgr., skvělé prázdniny plné plánu co víc si přát? :) Užij si pořádně Slovinsko a doufám, že se dočkám nějaké te fotečky.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak trochu pozdě, ale přeji všechno nejlepší k narozeninám :) Ať to s tvým novým protějškem pořád takhle skvěle klape:)
    Jsem zvědavá na zprávy o Slovinsku:P

    OdpovědětVymazat
  4. Cooo? Vždyť o panu Božským ani nic nevím. No to je teda! Okamžitě chci jeho fotku, šup!!! Přeju ti to!!! Zasloužíš si to jako nikdo jinej!! ♥

    OdpovědětVymazat
  5. Dodatečně všechno nejlepší k narozeninám a ať ti to s panem Božským vyjde ;-) Závratné tempo neřeš a jen si to užívej :-) moc ti to přeji ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. proč se ve vztahu neřídit vlastním tempem :)) poznávání toho druhého je krásný, to souhlasím, užijte si dovču, o Slovinsku jsem slyšela, že je tam krásně ale zároveň dost draho.. dodatečně všechno nejlepší k narozeninám :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jé, Ty jsi taky znamením Lev? Mně bude 22 za týden, ale bc ještě nejsem, šla jsem o rok později do školy. :) Opožděně všechno nejlepší k narozeninám a gratulace k bakalariátu! :)
    P.S. Wimbledonský ručník závidím. Obzvlášť ten letošní, když vyhrála Petra! Ke dvacetinám jsem dostala tričko z londýnské OH kolekce a taky ho úplně zbožňuju. :D

    OdpovědětVymazat