středa 2. dubna 2014

KOTVIM tam kde mám

zdroj: http://weheartit.com/SamurajGirl

PÁRTY, ŠKOLA, BAKALÁŘKA, PRÁCE, CVIČENÍ, PÁRTY ... NAKUPOVÁNÍ


Tak v takovym koloběhu se teď odvíjí můj život. Ale je to tam, bakalářku mám z krku. Pár dní před odevzdáním jsem si říkala: "Až to budu mít svázaný a odevzdaný na studijním, spadne mi kámen ze srdce." A víte co? Vůbec nic se nestalo. Žádnej životní mezník nenastal, nedostavil se žádný příjemný pocit. Ani doma nikdo na moji bakalářku nereagoval. Docela bych se divila, kdyby taťka uměl popsat, o čem bylo mé téma. Celé je to jen o tom, že už ty desky nikdy neotevřu (po jednom random otevření jsem si našla hrubku - nejlíp já!) Kdybych to totiž ještě jednou četla, musela bych se za sebe upřímně stydět. 

Nechávám to být a uplynulé měsíce nacpané vymýšlením kloudných závěrů mě skoro nepoznamenaly. Po odevzdání mám zase víc času na prokrastinaci a začíná mi docházet, že za dva měsíce touhle dobou bude po všem. Rozumějte mi, za dva měsíce touhle dobou se doufejme budu stresovat s přijímačkami na magistra. Protože státnice už budu mít za sebou. 

Možná že už je na čase otevřit ty státnicový otázky.

A nebo ne.


Pro začátek si je alespoň vytisknu....


Párty


Zdá se, že to se mnou jde od desíti k pěti. S tou nejmilejší vždy jásáme, když jeden pátek nebo sobotu NEJDEME na nějaký ples/meetup v práci/koncert/na diskotéku/ do hospody .... Poslední měsíc se nám to ale vůbec nevede. :-D Od úterního koncertu Bastille (před třemi týdny?) jedeme téměř neustále. Co víkend, to jedná velká akce. A už vůbec vám nechci říkat, co nás čeká tento týden (meetup v práci a následující den koncert). Moje peněženka pláče (i díky závislosti na nových jarních a letních botách :-D).

Ale nemyslete si, držíme to v normě. Žádný válení se po zemi nebo nepamatování si půlky večera. Jednu malou mlhu jsem měla akorát já, z afterparty CopyCampu v Praze. Na něm jsem se byla dovzdělávat, kdyby to někoho zajímalo (náš firemní blog).

zdroj: http://weheartit.com/MusicJunkie_xD

V alkoholovém opojení se za poslední dobu odehrálo tolik zlomových momentů, že to ani není možné. Hlavně ty chvilky totální upřímnosti ve mě pokaždé zanechávají nesmazatelný dojem. A většinou jde právě o ty nejbližší, kteří se svěřují a třeba hledají malou pomoc. A navíc u mě, což je velká čest. I když, od toho tu přece jsem, ne? 

Nese to ale i svý negativa. Zjistila jsem, že když přesáhnu svoji standardní míru opilosti, stává se ze mě až moc potrhlá malá holka, která se směje všemu a pořád. Hned několik lidí mi v jednu noc moje chování vytklo, takže si s sebou pro příště nesu i ponaučení. DOSPĚT!

Bastille


Za poslední měsíc jsem zažila dvě úžasný párty, na který se nezapomíná. Koncert Bastille byl bombastickej, pražský Sasazu je nádherný a vše šlapalo jako hodinky - tak to má při koncertech světoznámých kapel být! Poprvý jsem tancovala tak vehementně, že jsem odcházela z koncertu totálně na žmach zpocená. 

zdroj: http://weheartit.com/claudiaoverjoyed

Paulie Garand a Kenny Rough


Druhý koncert se odehrál v našem malém městě. Těšila jsem se moc, protože písničky od Paulieho Garanda (ač tenhle styl muziky skoro neposlouchám) jsou návykový. I proto ten název dnešního článku. V tuhle noc jsem totálně zapomněla na čas a snad poprvý v životě tancovala na poloprázdnym parketu do čtyř do rána.

Po půlnoci mě to častokrát na diskotéce nebaví a vždy chci jít domů ze všech první. Tahle noc ale byla výjimečná. Snad nikdy jsme s tou nejmilejší tak vehementně neřvaly a netrsaly. Já si to užila úplně nejvíc. Navíc jsem znovu zabředla do minulosti, a to díky osobě blízké mému bývalému muži. Odcházela jsem nesmírně povzbuzená a s pocitem, že je všechno tak, jak má být. I když se mi někdy stýská. KOTVIM tam kde mám.



Škola


Tady se moc rozepisovat nebudu. Pořád mám v hlavě tu větu "zvládli to i horší, tak proč ne já?". Jasně, minimálně jednou denně chytnu depresi, která ale zmizí stejně rychle, jako se objeví.

Státnice a přijímačky přede mnou. (už mi začínají chodit pozvánky)

Jdu do toho. 

S mírnou prokrastinací, kupou práce a kocovinovými rány. 


zdroj: http://weheartit.com/diamondsarentforever_

Cvičení


Tady slavím docela dost úspěchů. Cvičím pravidelně skoro každý den. Nejsou to sice úplně hard core cviky, ale moje tělo vážně chrochtá blahem. Nedaří se mi akorát zlepšít stravu, a to na takovou úroveň, abych vážně hubla. To kafe s mlíkem je fakt zlo, hlavně, když si ho dávám dvakrát denně. Ale já bez něj vážně nemůžu být!!!

Po dlouhé době jsem včera viděla některé spolužáky a tři mi nezávisle na sobě řekli, že jsem hubenější, a že nový účes mi dost sluší.

Když jsem některým klukům ve svém okolí řekla, že jdu s vlasy skoro na mikádo, málem mě zlynčovali. Prý mi delší vlasy sluší víc. Ale nedělám to kvůli nim, že.... :) Chci se cítit dobře a s kratším účesem zase přibývá sebevědomí. A hlavně se sama sobě líbim víc. 

Tak já se zase někdy ozvu. 


9 komentářů:

  1. Tak to mi řekni, kde stíháš ještě každý den cvičit??? Já co odevzdala diplomku, tak mám snad ještě míň času než když jí psala? :D asi to je tím, že se snažím stihnout toho co nejvíc, než začne zase koloběh zkoušek a hned na to státnic...ale i tak se mi teď v oblasti zdravého životního stylu nedaří - nejím zcela zdravě jako dřív a hlavně si nevytyčím čas na cvičení :/ sice dvakrát denně půlhodiny sex a další aktivitky by mi to měly vynahradit, ale jako není to ono, co to bývalo v létě :)

    OdpovědětVymazat
  2. Terez, právě jsem docvičila. Většinou cvičím sama doma, maximálně třeba 40 minut a teď mi to vychází tak, že začínám až v 9 večer. :-D Dost umění zatnout zuby a jít do toho, i když jsem totálně unavená. :) Já mám některý dny fakt hodně času, kdy jsem doma a čtu třeba nějaký odborný knihy na státnice, ale jinak jsem furt v jednom kole. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jo tak v tom je to umění :) To jsem si právě taky říkala, že bych mohla cvičit takhle večer, ale to většinou vyhraje sklenka vína a knížka a když jsem u Mišáka, tak to nemluvím... přitom je to opravdu tak těžký když on kouká na telku se zvednout a dát si pár sedů lehů, dřepů, čehokoli?:D no známe... a co cvičíš, veru????? :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jednou týdně chodím normálně do fit centra, buď na stepy nebo na bosu. No a když sem doma, tak teď 30ti denní výzvu (píšu o ní na web, co provozujeme v práci - http://odtucnit.cz/cvicime-hubneme-30ti-denni-vyzvou/). Až to dokončím, pustím se asi do další výzvy, protože mi takové cvíčo vyhovuje :)

    OdpovědětVymazat
  5. Kafe s mlíkem jedu all the time a moc ti to přeju aby sisi užila, ale zároveň chápu to tvé dospělé já, které kouká do kalendáře a vidí ty přijímačky ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Gratuluji k napsané bakalářce! :) Státnice zmákneš jako vždycky všechno! ;) (Jinak u nás se na státnice učí od konce čtvrťáku.... naposledy odstátnicovalo 47 lidí- u nás se státnice berou jako samostatná kapitola a katedry soutěží, kolik lidí vyhází.... takže na řeči typu "já se na státnice učil 2 týdny, je to jenom formalitka" jsem alergická, protože u nás to tak fakt není).
    Jinak užívej si párty a přátel a buď sama sebou ;)
    Mikádo?- Já ten sestřih miluju...! Vždycky jsem ho nosila, vlasy jsem si nechala narůst až na gymplu kvůli maturáku a pak šlo 40 cm dolů :D Teď mám vlasy zase dlouhé, všichni mi říkají, že mi delší vlasy sluší víc, ale začínám také přemýšlet o radikálním střihu.... ;)

    OdpovědětVymazat
  7. gratuluji k hotové bakalářce, přece jen to musí být úleva, i když ne zrovna mezník, pořádný kus práce máš odvedený a to musí prostě být úžasný pocit :)) držím palce u státnic a přijímaček, jsem si jistá, že to zvládneš :))
    tééda, samá lepší párty, hlavně, že sis je pořádně užila :)
    není nad to vidět na sobě své úspěchy, aspoň víš, že to není zbytečný a navíc určitě se cítíš líp :))

    OdpovědětVymazat
  8. Teď jsem se po dlouhé době podívala na tvůj blog na pořádným počítači a koukám, jaký máš úžasný design!!! :)
    Jinak s tím cvičením to u mě zatím stále nevyšlo :D Ale jak bylo krásně poslední týdny, tak jsem jezdila pořád na kole, nebo na inline, tak aspoň něco :)

    OdpovědětVymazat
  9. já myslím, že kafe s trochou mlíka 1x denně není žádné zlo. :) Piju ho taky a vůbec si to nevyčítám si to. Cvičit chodím 2x týdně někdy 3x, jak je čas jen s tím jídlem to je spíš o tom furt něco vymýšlet a kupovat. Ideální by byl někdo kdo by mi nalinkoval co mám jíst každý den :D to bych břicho měla hned dole. Jinak gratulace k bakalářce už asi druhá :D. Budu ti držet pěsti ať si vybojuješ diplom :) chápu, že ten tlak je obrovský, ale ty to zvládneš. Chce to jen si udělat systém. :)

    OdpovědětVymazat