úterý 4. března 2014

Bezprostřední dojmy a totální štěstí

Minulý víkend jsem byla na horách. Za dvě noci jsem naspala, a buďme optimističtí, asi 8 hodin. Byla jsem tam s velkou partou lidí, kde jsem skoro nikoho neznala. Bylo nás asi padesát, takže prostor k seznamování byl obrovský.

zdroj: weheartit.com/lila_ard

Milovat seznamování!

Víte, já tohle prostě miluju. Jet někam do neznáma. Za lidma třeba úplně odlišnejma, s jinými prioritami, zážitky, vzděláním.... Vždycky, když takhle někde jsem, dozvím se hodně věcí. A hlavně teda o sobě. Není nic lepšího, než strávit s někým dva dny, a pak už se třeba nikdy nesejít. Mám pocit, že pak jsme k sobě všichni daleko otevřenější.

A proč to vlastně všechno píšu? Nikdy bych nevěřila, že se určitý věci můžou opakovat. Prostě nikdy. Něco, co když zažijete jednou, věříte, že je to poprvý a naposledy. Že už vás to potkat nemůže. Svůj limit jste si vyčerpali....


Ale stalo se to znovu. Zažila jsem jeden z těch víkendů, kdy vyšlo naprosto všechno. Nebyla jediná chybička. A navíc jsem se, při vší té upřímnosti a opilosti, dozvěděla, jak působím na ostatní. A nebyl to první dojem.

Byla to jediná věta, která mě naprosto odhodila na zeď. Připoutala do sedačky. Jasně, je to úplná pravda. Vím to sama a vědí to i lidi kolem mě. Ale konečně to někdo řekl nahlas. Zalezlo mi to až do morku kosti, protože to bylo nečekaný. Bylo to od člověka, se kterým jsem se bavila skoro nejmíň. Bylo to ale zároveň od člověka, který byl všude, kde jsem byla já. Měl prostor k pozorování.

To nevyřčené


Verčo, ty se tak trochu hledáš, viď?


Jasně, nemůžete někoho poznat za dva dny. Ale tohle bylo prostě v tý správný rychlosti a trefený přímo na hlavičku. Jasně, hledám se. Nevím vlastně, jestli to mám brát pozitivně nebo negativně. Ale ta druhá možnost mě zatím vůbec nenapadla.


Ty jsi...


A pak je tu něco, co prostě slýchám dost často. Něco, co už je mojí součástí tak moc, že si to neuvědomuju. A nemůžu s tim nic dělat. Nebo někdy asi můžu, ale nechci.
zdroj: weheartit.com/fckngcrazy
Víš, že jsi docela drzá?

Proč pořád takhle provokuješ?

To jsou věty, co se opakují posledních pár měsíců neustále. Hlavně od kluků. Ale víte jak, tam se to prostě všechno pozná. Jen málo lidí v mém životě ze mě dokázalo udělat beránka. Díky těm několika jsem se proměnila a udělala bych kvůli nim všechno na světě. Bez řečí. A po svém boku chci někoho, kdo to taky dokáže. Zklidnit mě. A tak to prostě pořád zkouším. 

Já a .... cože?


A pak jsem slyšela ještě něco. Něco, co většinu z vás asi položí na kolena. Protože pokud můj blog čtete, sami víte, že tuhle větu prostě neslýchám. Neumím být na lidi hodná, prostě mi to nejde. Ale pak někam přijedu, chci si pročistit hlavu, na chvíli zapomenout a najednou se to stane. 

Prostě jsem hodná. Sundavám ožralým klukům (které znám pár hodin) na pokoji tenisky a přikrývám je dekou. Kluka spícího na našem koberci tahám za ruku a odvádím ke dveřím. 

Tyjo, ty si fakt hodná!

zdroj: weheartit.com/jonkercheyenne
A pak se spustí pomyslná lavina. Dokonce si prý o mně kluci povídali u snídaně, jak hodná jsem na ně byla, když úplně opilí a bezvládní leželi na posteli jen půlkou svého těla. Ale tak nějak mě napadá, neudělal by to každý? Mně to totiž přišlo úplně přirozený. Nebylo to o tom, že mě to napadlo první?

Sedmička


A za zmínku by toho stálo hodně. Spát v osmilůžkovym pokoji se sedmi klukama (ehm, šest z nich jsem vůbec neznala)? Žádný problém, jdu do toho a těším se. Tak nějak si vůbec nedokážu představit, že bych se třeba měla bát. Že by mi to mělo být nepříjemný. Že třeba úplně nechci slyšet, co si kluci povídají (na některý věci jsem prostě odpověď nenašla a radši se schovala pod deku, abych to neslyšela :-D). 

zdroj: weheartit.com/vinooAF92
Vůbec mě nenapadlo, že by to bylo nenormální. Že by to třeba nějaká holka nepřijala a dělala by kvůli tomu scény. Protože jestli jo, určitě mi to napiště do komentářů. Já mám v tomhle ohledu fakt hroší kůži a jen tak něčeho se nezaleknu. A myslím, že by na to každá holka měla právo. Bát se.

Stalo se toho fakt hodně, ale některý věci prostě nejdou popsat. Ale něco vám ještě přeci jen prozradím. Nikdy jsem nedostala tolik komplimentů. Vážně, nikdy. Jasně, hodně kluků už mi řeklo, že mám třeba hezkej výstřih, ale slyšet to několikrát denně?

Slyšet to od jednoho kluka čtyřikrát v jedný miuntě (jo, byl trochu přiopilej :-D)? Druhý den za střízliva to ale znovu opakoval. Vůbec jsem nevěděla, co na to po několikátý říct. Měla jsem se možná cítit trochu trapně, možná by mi mělo vadit, že mi všichni kluci rovnou koukají na prsa, ale mně to bylo fakt jedno.

Horší by bylo, kdyby mi tam koukali, ale nelíbila bych se jim, ne? :-D

Shrnutí

Zase jeden z těch víkendů, ze kterých budu žít další měsíce. Poznala jsem super lidi, ehm tam byly nějaký holky? :-D, a prostě to všechno zbožňovala. V jednu chvíli jsem dokonce sama seděla na pokoji a říkala si, užívej si tyhle momenty co nejvíc, než se naděješ, všechno zase bude pryč. A měla jsem pravdu....

9 komentářů:

  1. Aj odo mňa dostaneš kompliment za krásny článok, ktorý ma veľmi bavil čítať, všetko som si to živo predstavovala. Priznám sa, ja som ešte takýto víkend s tak veľkou partou ľudí nikdy nezažila, takže nemám to s čím porovnať. Ale z tvojho popisu to museli byť super strávené dva dni. Poznám tie chvíle, keď si natoľko šťastná, že si sama seba pripomínaš, aby si si to naplno vychutnala a užila. Také okamžiky stoja za to, tie si pamätám doteraz.
    Ja som nikdy nemala veľa kamarátov, takže by som sa v prvej chvíli asi zľakla myšlienke spánku v jednej izbe s toľkými chalanmi. Ale možno by som do toho šla. Občas rada riskujem a skúšam nové veci. Je dobré niekedy skúsiť niečo iné, nevyskúšané, z toho sú potom najlepšie zážitky :) :)

    OdpovědětVymazat
  2. Miluju hory a hledám se stejně jako ty. V tuhle chvíli bych si přála přesně tohle, probudit se na horách s velkou partou lidí, pro které budu nová a dají mi pocit, že mezi ně patřím. Je to neskutečně osvobozující. Strach si asi v podobných situacích tolik neuvědomuju, možná mi chybí pud sebezáchovy, nebo jsem prostě příliš hodná, abych někoho (navíc předem) obvinila ze všeho, co by se mohlo stát.

    OdpovědětVymazat
  3. tak takový víkend by se mi taky líbil! :) zachovala bych se nejspíš stejně a taky je odvedla na pokoj, sundala boty a přikryla, nejspíš to je v nás :D a víš, že mi to nepřijde nenormální, spát se sedmi klukama na pokoji, proč ne :D

    OdpovědětVymazat
  4. To, že jsem drzá poslouchám celkem často,hlavně teda od cizích lidí co vidím poprve v životě, převážně od kluku. Myslím, že se jim naše drzost libí :D, pokud se nemýlím jsi lev jako já. Máme to v povaze :D. Jinak ze sedmi kluky na pokoji? No asi bych to přežila, ale z počátku by mi to trošku dělalo problém. Určitě lepší být na pokoji ze sedmi kluky než se sedmi pomlouvačnými krávami, to musíš uznat. Ono jak to tak píšeš, docela srovnávám ze sebou a kolikrát se taky chovám uplně jinak než ve zkutečnosti, asi je to tím, že prostě jsi v jiném prostředí a můžeš být sama sebou. Je to zvláštní, ale je to tak. :) Každopádně takové zážitky jsou nejlepší.

    OdpovědětVymazat
  5. omlouvám se za chyby :D zase píšu ve spěchu a nekontroluju se!

    OdpovědětVymazat
  6. Mně by teda nevadilo spát v pokoji se samýma klukama, už jsem to párkrát absolvovala vzhledem k tomu, že jsem se vždycky víc kamarádila s klukama než s holkama :D
    Jinak já větu "Jsi hodná." slyším pořád, že mě to už štve. Jo, jsem hodná a ochotná, protože jsem takhle vychovaná a přijde mi to naprosto přirozené.... ale lidi by si mohli začít všímat i jiných vlastností :D
    A já se taky hledám, né že né :)
    Užívej si takových chvil s příteli a seznamuj se, není nic lepšího! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Musím říct, že asi vím, jak si se cítila, jedna kamarádka mi něco podobného v létě taky řekla a já měl v tu chvíli pcoit, že se zastavil svět. Člověka to strašně posune ;)
    Musim ale říct, že moc nechápu to jásání v tom článku. jako jasný, že je super, že získala zpětnou vazbu od lidí, který tě neznaj - je to tedy nejspíš autentické a správné, ale proč musíš vědět, že jsi hodná, drzá a že se hledáš? Vždyť to přece moc dobře víš, někde uvnitř to víš akorát to teď uviděli i cizí.
    Je super, že sis to užila naplno :)

    OdpovědětVymazat
  8. vybrala jsem si: mezinárodní vztahy, marketing a management, anglická filologie :))
    co ty, zvolila sis stejný obor nebo podobný? :)

    OdpovědětVymazat
  9. Úplne súhlasím s tým celým druhým odsekom :-) Pretože ísť niekam do neznáma, spoznať nových ľudí, ktorí môžu byť úplne odlišní, je proste úžasné! A ešte keď si s nimi len na určitý krátky čas, všetky zážitky sú ešte silnejšie. Poznám to veľmi dobre. Akurát že pre mňa to naposledy bolo leto, kedy som bola v úplne inej krajine a vtedy to bol naozaj úplne iný zážitok. A ako si napísala, najhorší je pocit, keď nevieš, či sa vôbec s tými ľuďmi ešte niekedy stretneš... (mimochodom, ja som bývala 3 mesiace s jednou babou a 6 chalanmi :D zaujímavý zážitok takisto :D).
    Máš zaujímavý blog a páčia sa mi tvoje články, myslím, že sa tu asi budem zastavovať častejšie :-)

    OdpovědětVymazat